informatie emdr-traject

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar. Ik nodig je uit te vertellen waar je op dit moment in je leven tegenaan loopt waardoor je bij mij terecht bent gekomen. Als emdr-therapie helpend voor jou is, informeer ik je over de vermoedelijke werking van het brein en het emdr-protocol zodat je hiervan op de hoogte bent. Ik stel je ook vragen om uit te zoeken of een emdr-behandeling mogelijk is voor jou.

Als er voldoende tijd is, brengen we de nare ervaringen in kaart die mogelijk voor emdr-behandeling in aanmerking komen. Anders doen we dit de volgende keer dat we afspreken.

Vervolgens kom je voor de een aantal emdr-behandelingen, steeds met een tussentijd van twee weken. Dit duurt totdat de meeste nare ervaringen zodanig zijn verwerkt dat jij er geen last meer van hebt. Hoeveel behandelingen er nodig zijn kan ik aangeven als de nare ervaringen in kaart zijn gebracht.

Aan het eind van het behandeltraject stel ik voor een evaluatie te doen. Wil je andere dingen aanpakken? Een vervolg op het emdr-traject behoort dan tot de mogelijkheden.