integratieve psychotherapie

Integratieve psychotherapie is een eigentijdse vorm van kortdurende psychotherapie. Het heeft haar wortels in alle andere belangrijke stromingen in de psychotherapie en integreert elementen uit die stromingen.

Het uitgangspunt van integratieve psychotherapie is dat ieder mens zelf beschikt over de gereedschappen die het mogelijk maken om moeilijkheden te overwinnen, om te groeien en te helen. Door deze therapie zul je dat zelfhelend vermogen weer vinden en inzetten om actief en concreet de controle over je leven te hernemen. Zodat je geen last meer hebt van je klacht. Het is mijn ervaring dat de meeste mensen die ik begeleid zo’n vier tot twaalf sessies nodig hebben om weer op eigen kracht verder te kunnen.

Jij bent veel meer dan je klacht, ook al ervaar je dat nu misschien niet zo.

Integratieve psychotherapie kijkt naar de mens als geheel. Jij als unieke mens staat centraal, met alles wat jou tot jou maakt: je gedachten, je spiritualiteit, je lichaam, je emoties, je gedrag en je relatie met anderen. Al deze aspecten worden zo nodig ingezet om jou zo krachtig te maken dat je om kunt gaan met je klacht zoals jij dat wilt. Ik vertrouw daarbij op jouw vermogen tot veranderen.

Het werk kan bestaan uit gesprekken, imaginatie, ontspanningsoefeningen, cognitieve (gedrags)therapie, lichaamswerk, visualisaties… Precies dat wat past bij jou en je veranderingsproces.

Wil je meer weten over integratieve psychotherapie? Stuur gerust een bericht via het contactformulier of bel me op 06-20218926.