kosten

Zie onderstaand overzicht voor informatie over de duur van een intakegesprek/consult en de kosten die ik daarvoor in rekening breng.

psychotherapie /emdr*
intakegesprek (60 min.)€85,-
consult (60 min.)€90,-
relatietherapie**
intakegesprek (60 min.)€102,85,-
consult (75 min.)€108,90,-
 
 coaching ***
 intakegesprek (60 min.)€85,-
 consult (60 min.)€90,-
*vrijgesteld van btw m.i.v. 1-4-2016
**inclusief 21% btw
***exclusief 21 % btw
Tarief individuele therapie/coaching (bijvoorbeeld t.b.v. re-integratietraject na burn-out) betaald door werkgever: €95,- per uur (exclusief btw).

Betaling geschiedt uitsluitend via de bank. Je krijgt een factuur toegezonden die je binnen 14 dagen na dagtekening dient te voldoen. Afzeggingen binnen 24 uur voor aanvang van een sessie worden ongeacht de reden in rekening gebracht.

Heb je een aanvullende verzekering bij je zorgverzekering afgesloten? De kosten worden dan tot een bepaald maximum door een aantal zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed. Omdat de therapie in de aanvullende verzekering zit, hoef je niet eerst je eigen risico aan te spreken.

Vermeld bij telefonisch informeren bij jouw zorgverzekeraar altijd mijn AGB-codes.

Voor meer informatie over zorgverzekeraars waarbij je in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) vergoeding voor de kosten van de therapie kun je kijken op de volgende webpagina van de VIT:

https://www.vit-therapeuten.nl/cliënten/vergoeding

Voor particulieren en zzp’ers is coaching als ‘scholingskosten’ aftrekbaar voor de belasting. Een voorwaarde is dat de coaching gericht is op het verkrijgen van een nieuwe baan of als leertraject gericht op het functioneren op je werk. Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst.

Wanneer de begeleiding niet vergoed wordt, kun je een coulanceverzoek indienen bij je zorgverzekeraar, opdat je facturen dan alsnog gedeeltelijk worden vergoed.