over mezelf

Mijn naam is Wilbert Derks, therapeut, getrouwd en vader van vier kinderen.  Ik ben jarenlang als docent werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs, waar ik met plezier heb lesgegeven. Ik voelde op een gegeven moment in mijn leven de behoefte een andere weg in te slaan, mijzelf verder te ontwikkelen als mens. Een behoefte die ik ging voelen tijdens een periode van verandering in mijn leven.

Ik studeerde Integratieve Psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Vervolgens volgde ik een opleiding tot relatietherapeut aan dezelfde instelling. En deed ik een opleiding tot EMDR master practioner bij het Bijscholings Instituut voor Therapeuten. Daarnaast neem ik jaarlijks deel aan workshops en congressen om mijn kennis en ervaring verder uit te breiden.

Ik heb zelf de kracht van psychotherapie kunnen ervaren en ontdekt dat ieder mens beschikt over een ongekende veerkracht.

Als beëdigd therapeut begeleid ik mensen in mijn eigen praktijk aan de St Agnetenweg in Nijmegen. Mijn jarenlange ervaring met zenmeditatie en als karateleraar vormen een mooie aanvulling op mijn therapeutische kwaliteiten. De beoefening van zenmeditatie brengt me het vermogen op een milde en liefdevolle manier mee te bewegen met het leven.  En met jou. Karate leert me dat ik in staat ben vol te houden, erbij te blijven. Zo ook bij jou.

Nieuwsgierigheid, betrokkenheid, creativiteit, geduld en open aandacht vormen de kern van waaruit ik je help bij je verandering. De (relatie)therapie of coaching vindt plaats op basis van gelijkwaardigheid. Zodat alles wat jij in je hebt er kan en mag zijn.